FONTOS: amennyiben cége nem tudna pályázni bármilyen okból, NHP hitelt (max 2,5% fix kamatozású hitelt) is tudunk biztosítani az Ön számára!
Kapcsolatfelvételért kattintson: ide

GINOP-4.1.3-19 kódszámú pályázat napelem rendszerekre

A pályázat rövid leírása

Ez a pályázat kifejezetten előnyös céged számára, hiszen:

N

1,5-3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást biztosíthatnak cégenként

N

kb 5-10 ezer nyertesre számítanak, így esélyellyel pályázhat a Te vállalkozásod is

N

Rendkívül egyszerűsített az elszámolása, a fejlesztésekről nem kell számlákat, bankszámla kivonatokat, és egyéb számviteli bizonylatokat benyújtani.

Vedd fel velünk a kapcsolatot most, legyél az első pályázók között!

Cégünk saját pályázat íróval is rendelkezik!  Több éve nyújtunk be sikeres pályázatokat a magyar kis- és középválallkozások számára.

Jelentkezz most, hiszen a pályázat nagyon kedvező, így nagy lesz az érdeklődés is!

A pályázat részletes leírása

2019.05.17-én tették közzé és egy hónap múlva nyílik meg egy radikálisan egyszerűsített uniós napelemes pályázat 15 milliárd forintos keretösszeggel a mikro-, kis- és középvállalkozások számára – jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium uniós forrásokért felelős államtitkára, illetve Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára egy közös sajtótájékoztatón.

A két államtitkár által bejelentett főbb részletek a most közzétett, GINOP-4.1.3-19 kódszámú pályázatról:

 • kizárólag napelemes rendszer telepítésére lehet pályázni azért, hogy a cégek a saját fogyasztásukon tudjanak spórolni
 • 1,5-3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a cégek
 • 7,5-15 kWp teljesítményű fejlesztésekre lehet pályázni, azaz tényleg kis kapacitású, saját, villamosenergia fogyasztás kiváltási célú fejlesztésekről van szó
 • 5-10 ezer nyertes pályázatra számítanak az 1,5-3 millió forintos elnyerhető támogatás alapján
 • a vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet
 • a pályázatot akkorra időzítették, amikor jelentősen emelkedő bérköltséggel néznek szembe a cégek, így ennek kigazdálkodásában az energiaszámla csökkenése is segíthet
 • a fenntartható rezsicsökkentés mellett az is fontos, hogy az éghajlatvédelemhez is hozzájárul ez a pályázat
 • csak olyan cégek pályázhatnak, amelyeknek van már legalább 3 lezárt teljes üzleti évük és a pénzt a közép-magyarországi régión kívüli fejlesztéshez kérik
 • olyan épületekre való napelem telepítésre lehet csak pénzt kérni, amelyben a kérelem benyújtását megelőző egy évben volt villamos energia felhasználás (tehát használatban volt)
 • a pályázatokat június 17-én délelőtt 10 órától lehet benyújtani elméletileg 2020. szeptember 30-ig, de a gyakorlatban a 15 milliárd forintos keret kimerüléséig.

 

Egyszerű a pályázati anyag és az elszámolás

Rendkívül egyszerűsített elszámolás jellemzi ezt a pályázatot, hiszen

 • a támogatás mértéke beépített kilowattonként fixen 200 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy nem tényleges költségek alapján történik a támogatás, hanem az iparági adatok alapján megállapított egy összegű átalányár alapján.
 • az egyszerűsített elszámolás, az egy összegű átalány, a gyakorlatban azt is jelenti, hogy a fejlesztésekről nem kell számlákat, bankszámla kivonatokat, és egyéb számviteli bizonylatokat benyújtani, csak a fejlesztés megfelelő minőségű megvalósítását igazoló dokumentumokra van szükség
 • a támogatási kérelmek benyújtásához mindössze három melléklet benyújtása szükséges, azaz nem kell sem energetikai tanúsítványt, sem árajánlatokat benyújtani
 • fontos tudni viszont, hogy nincs hiánypótlásra lehetőség, így a támogatási kérelmek elbírálása is gyorsabbá válik
 • a napelemes rendszer megvalósulását igazoló dokumentumokat (pl. módosított hálózathasználati szerződés, szállítói nyilatkozat, terméktanúsítási dokumentum) a záró beszámolóhoz szükséges benyújtani.

A támogatható tevékenységek köre

További lényeges információk a pályázat szabályrendszeréről:

 • 7,5-15 kWp névleges teljesítményű, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítésére lehet pénzt kérni, a nagyobb teljesítményű napelemes rendszer telepítését majd a fenti pályázat „nagytestvére”, a GINOP-4.1.4-19-es kódszámú pályázat támogatja, amely a jelzés szerint a közeljövőben jelenik meg.
 • A pályázat keretében támogatott tevékenység a napelemes rendszer beszerzése és telepítése, a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez, illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése, valamint akkumulátorok, mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése.
 • Fontos, hogy kizárólag a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődő, illetve az épületben működő termelési eszközök teljes releváns villamos-energiaigényének legfeljebb 100%-át fedező napelemes rendszere telepítése támogatható
 • Az is lényeges, hogy a napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre.

Forrás: https://www.portfolio.hu

Lépj velünk kapcsolatba, hogy segíthessünk!

Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy kollégánk tájékoztasson a részletekről. (Az űrlap kitöltésen nem minősül megrendelésnek!)

Céged kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság?

Céged rendelkezik legalább 3 lezárt, teljes üzleti évvel?

A napelemes rendszerrel fejlesztendő székhelyén/telephelyén az elmúlt 12 hónapban teljes munkaidős létszáma legalább 1 fő volt?

Hozzájárulok adataim kezeléséhez az "Adatkezelési tájékoztató"-ban foglaltak szerint.

Saját pályázatírónk van, több éve sikeres pályázatokat adunk át lakossági és céges ügyfeleink számára

Már a kezdetektől jelen vagyunk a napelem rendszerek kivitelezésében

A világ top kategóriás napelemeit alkalmazzuk, melyek megbízhatóbb termelést tesznek lehetővé

Panel 10 év teljeskörű garancia
25 év 80% teljesítmény garancia
tartószerkezet 5 év garancia
szerelés 5 év garancia
inverter 5 év garancia(bővíthető)

Áraink kedvezőek, nálunk nincsenek további rejtett költségek

Mérnökeink, alkalmazottaink szakértelme kimagasló. Jó viszonyt ápolunk az áramszolgáltatókkal, így a határidőket is mindig tartjuk

D

Töltsd ki kérdőívünket és valósítsd meg céged napelemes rendszerének kivitelezését!